Windows Spelletjes speel online

Windows-games online ... Nu is de tijd gekomen dat Windows-games in een browser kunnen worden uitgevoerd. Ooit was dit slechts een droom. Maar nu zijn bekende spellen als Half Life, Quake en Counter-Strike al overgedragen door LLVM-bytecode in JavaScript-code te compileren.

Een van de meest populaire compilers die dit soort robots kunnen maken, is Emscripten. Hiermee kun je in theorie elke C- of C++-code opnieuw compileren naar javascript of WebAssembly (WASM), waarmee je de code ook in een browser kunt uitvoeren. Overigens is er DosBox mee gecompileerd, waarmee je Dos Games op de site kunt spelen.

Laten we een duik nemen in de geschiedenis. De opkomst van Windows 95. In tegenstelling tot eerdere versies, moest het nieuwe Windows 95, dat al een volwaardig besturingssysteem was op basis van MS DOS en Windows 3.0, de goede oude opdrachtregel verlaten. Met Windows 95 ontstond de bekende grafische interface met elementen als de Start-knop, de taakbalk en de werktafel met iconen. En het was van het Windows 95-systeem dat games verschenen die absoluut niet voor Dos waren gemaakt. Dit zijn de spellen die in dit gedeelte van de site te vinden zijn.

Als er nieuwe gecompileerde Windows-games verschijnen, zullen ze waar mogelijk op de site verschijnen. Hun uiterlijk is immers slechts een kwestie van tijd. Volg de evenementen om de eerste te zijn en vertel het ook aan je vrienden. Misschien zullen ze ook geïnteresseerd zijn in het feit dat Windows-games al in een browser kunnen worden gestart.