MMO Spelletjes speel online

Op internet zie je vaak een kleurrijke foto met een spel van het MMO-genre. Tegenwoordig besteden veel internetgebruikers hun tijd aan het spelen van online games. Dus wat is dit MMO-spel?

MMOG: Massively Multiplayer Online Game is een van de soorten online games waarin een groot aantal spelers tegelijkertijd is, het is een sociaal netwerk voor gaming dat mensen over de hele wereld in één gemeenschappelijk ding verbindt. Dit is een virtuele wereld waarin bewoners spelers zijn die via internet met elkaar communiceren.

Zoals je kunt zien, zijn de trefwoorden in deze definities online en multiplayer. Dat wil zeggen, de belangrijkste onderscheidende kenmerken van het MMO-spel van het gebruikelijke is dat het zich afspeelt op internet - dit is in zekere zin de habitat van alle MMO-gamers. En ook wat een bepaald aantal gebruikers verzamelt, verenigd door gemeenschappelijke interesses, doelen en prioriteiten.

World of Warcraft, Line Age 2, Aion en World of Tanks worden uitgelicht in deze online entertainmentmarkt. Deze spellen zijn het populairst en beschikken over een miljoen man sterk leger van loyale spelers. Maar ze zijn niet de enige vertegenwoordigers van dit genre, elke dag wordt de basis van games aangevuld met nieuwe namen, waaronder nieuwe favorieten.

In MMOG-spellen zijn de meest populaire genres:

  • 3D / 2D MMORPG
  • turn-based MMORPG
  • 2D MMO-strategie, turn-based en realtime

MMORPG is een massaal multiplayer-rollenspel, als de naam in plaats van RPG FPS is, dan is het al een 3D-shooter, als RTS een realtime strategie is.

Het gebeurt ook MMORG - een multiplayer racespel (Next RP). Er zijn nog veel meer oorlogssimulators, vluchtsimulators en andere.

Ook verschillen alle MMO-spellen in de aan- of afwezigheid van een clientprogramma. Games die eerst moeten worden gedownload, worden clientgames genoemd. Om ze te spelen, moet je de client downloaden en het spel zal in dit programma worden gespeeld. Een spel dat niet hoeft te worden gedownload, wordt een browserspel genoemd; het draait rechtstreeks in de browser van de gebruiker.

Je kunt de spellen ook verdelen in betaald en gratis. In ieder geval is MMO Game een heel universum waarin je kunt worden wie je maar wilt en al je verlangens kunt realiseren, en ook gewoon een leuke tijd kunt hebben om te communiceren met je vrienden, die je daar zult ontmoeten.