VR Spelletjes speel online

Technologie staat niet stil. Honderd jaar geleden renden mensen weg uit bioscopen toen een trein uit een film van Lumiere Brothers op hen reed. En nu proberen ze deze trein te "raken" met behulp van een virtual reality-bril.

VR staat voor virtual reality. Dit is een wereld gecreëerd door technische middelen, die een persoon ervaart via verschillende kanalen van gevoelens. VR dompelt een mens volledig onder in virtual reality. Dat wil zeggen: je zet een bril op, en in plaats van je kamer bevind je je in de oceaan en zwem je daar met de Kleine Zeemeermin.

Rechts op onze website kun je nu VR-games in je browser proberen !!! Ik vraag me af wat er gebeurt?

Om jezelf volledig onder te dompelen in virtual reality, kun je de volgende apparaten gebruiken: brillen, helmen, speciale pakken, handschoenen en zelfs hele kamers.

De meest budgettaire optie is een bril, waarin een smartphone wordt geplaatst. Hun kosten beginnen bij enkele honderden roebel, maar daarin kun je alleen maar rondkijken. Brillen met een eigen scherm en VR-helmen zijn een andere zaak. Sluit ze aan op een settopbox of computer en je kunt niet alleen rondkijken door je hoofd te draaien, maar ook rondlopen in de virtuele wereld - de sensor leest je beweging en "beweegt" het beeld afhankelijk van je positie.