Super Spy Hunter
Super Spy Hunter

Super Spy Hunter

"Spy Hunter" is een klassiek arcadespel uit 1983, ontwikkeld en uitgebracht door Bally Midway. Bekend om zijn innovatieve gameplay en unieke besturing, werd het al snel een favoriet onder arcadebezoekers en wordt het sindsdien herinnerd als een van de iconische games uit het vroege arcadetijdperk.

Belangrijkste kenmerken van Spy Hunter:

 1. Arcadekastontwerp: "Spy Hunter" werd uitgebracht in zowel zittende als standaard rechtopstaande kastversies, waarbij de rechtopstaande versie vaker voorkomt.
 2. Futuristische besturing: De game beschikt over een stuur dat is ontworpen als een futuristisch vliegtuigjuk, een stick-shift met twee standen (lage en hoge versnellingen), speciale knoppen en een versnellingspedaal.
 3. Gameplay: Het is een verticaal scrollende actie-/racegame voor één speler. Spelers kruipen in de huid van een spion die een gewapende sportwagen bestuurt, de G-6155 Interceptor.
 4. Doel: Het belangrijkste doel is om over de snelweg te reizen, vijandelijke voertuigen te vernietigen en civiele voertuigen te beschermen. De game maakt gebruik van een top-down perspectief, waardoor een duidelijk zicht op de weg en de omgeving ontstaat.
 5. Scoresysteem: Er worden punten gescoord voor de afstand die op de weg wordt afgelegd, waarbij vijandelijke voertuigen worden vernietigd en van de weg worden gedwongen. De scoreteller stopt tijdelijk voor het vernietigen van niet-vijandige auto's.
 6. Wapens en upgrades: De speler begint met standaard machinegeweren en kan extra wapens verwerven – olievlekken, rookgordijnen en grond-luchtraketten – door de Wapenwagen binnen te gaan. Deze wapens hebben beperkte munitie.
 7. Autotransformatie: De auto van de speler kan tijdelijk veranderen in een snelle boot door door een speciaal botenhuis te rijden, waardoor bootgevechten met unieke soorten vijanden worden geïntroduceerd.
 8. Verschillende terreinen en weersomstandigheden: Het spel bevat splitsingen in de weg die naar nieuwe gebieden leiden met variërende terreinen en weersomstandigheden, wat voor afwisseling en uitdaging zorgt.

Gameplay-ervaring:

"Spy Hunter" biedt een mix van rij- en gevechtsmechanismen, waarbij spelers vakkundig moeten navigeren terwijl ze met vijandelijke voertuigen omgaan. Het kenmerkende besturingsschema draagt bij aan de meeslepende spionage-ervaring. De uitdaging ligt in het balanceren van offensieve acties tegen vijanden en het vermijden van schade aan civiele voertuigen.

Conclusie:

"Spy Hunter" is een baanbrekende titel in de arcade-gamingwereld en staat bekend om zijn innovatieve gameplay, onderscheidende besturing en boeiende spionagethema. De mix van rij- en actie-elementen, gecombineerd met het unieke kenmerk van voertuigtransformatie, maakte het tot een opvallend spel van zijn tijd. Voor retro-gamingliefhebbers en fans van arcadeklassiekers blijft "Spy Hunter" een gedenkwaardige en plezierige ervaring, die de creativiteit en opwinding van vroege arcadegames belichaamt.

Dendy
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Super Spy Hunter! That's incredible game, i will play it later...