Mortal Kombat 3
Mortal Kombat 3
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

Mortal Kombat 3

"Mortal Kombat 3" (MK3), uitgebracht in 1995 door Midway Games, is een belangrijk deel van de iconische Mortal Kombat-serie, bekend om zijn intense vechtgameplay en grafische inhoud. Dit deel bouwde voort op de basis die zijn voorgangers hadden gelegd en introduceerde verschillende nieuwe functies en veranderingen, waardoor de populariteit van de serie in het vechtgame-genre verder werd versterkt.

Belangrijkste kenmerken van Mortal Kombat 3:

 1. Verhaallijnverschuiving: In tegenstelling tot de eerste twee games, die zich concentreerden rond een verhaallijn van een toernooi, concentreert MK3 zich op een verhaal waarin krijgers vechten tegen Shao Kahn, die Earthrealm binnenvalt nadat hij zijn bruid Sindel weer tot leven heeft gewekt.
 2. Verbeterde gevechten en nieuwe mechanica: Run-knop: MK3 introduceerde een 'Run'-knop, waarmee spelers naar tegenstanders kunnen rennen, waarbij de balans tussen aanvallend en verdedigend spel wordt aangepakt. Run-meter: Bij de Run-knop hoort een meter die leegloopt als spelers rennen of combo's uitvoeren. Chain Combo's: Ook bekend als 'dial-a-combo's', dit zijn reeksen aanvallen die niet meer kunnen worden onderbroken zodra ze zijn gestart, en eindigen vaak met bewegingen die jongleercombo's opleveren. Interactieve niveaus: voor het eerst konden spelers personages door plafonds heen slaan om het gevecht in een nieuwe fase voort te zetten.
 3. Afwerkingsbewegingen: Het spel behoudt alle stijlen van afwerkingsbewegingen uit "Mortal Kombat II", inclusief Fatalities, Babalities en Friendship-bewegingen. Animality: Deze finishing moves, geïntroduceerd in MK3, houden in dat het personage verandert in een dier om zijn tegenstander te verslaan. Mercy: Een andere toevoeging waarbij een speler zijn tegenstander een kleine hoeveelheid leven kan geven in de 'Finish Him/Her'-fase, wat nodig is om een Animality uit te voeren. Fasedoden: Nieuwe fasespecifieke dodelijke slachtoffers worden geïntroduceerd in de Subway, Bell Tower en Pit 3.
 4. Kombat Kodes: een nieuwe functie in MK3. Dit zijn codes die op het VS-scherm worden ingevoerd in games voor twee spelers om de gameplay te wijzigen, verborgen personages te bevechten of berichten weer te geven.
 5. Ontgrendelbare inhoud: de "Ultimate Kombat Kode" werd gebruikt om het personage Smoke te ontgrendelen. De codes voor deze functies werden vaak gedeeld via gamingtijdschriften en andere media.
 6. Roosterwijzigingen: MK3 zag de terugkeer van enkele personages uit eerdere games en de introductie van nieuwe. Opvallend is dat de game aanvankelijk enkele populaire personages wegliet, die later werden toegevoegd in de update "Ultimate Mortal Kombat 3" en de exclusieve "Mortal Kombat Trilogy" voor de thuisconsole.

Ontvangst en erfenis:

"Mortal Kombat 3" werd goed ontvangen vanwege zijn innovaties in de gameplay, de introductie van nieuwe mechanica en zijn meeslepende verhaallijn. Hoewel het weglaten van bepaalde karakters aanvankelijk op kritiek stuitte, kwamen de daaropvolgende updates tegemoet aan deze zorgen. De invloed van het spel blijkt duidelijk uit de aanhoudende populariteit en de manier waarop het de toekomst van de Mortal Kombat-serie en het vechtgame-genre als geheel vormgaf. De erfenis ervan wordt gekenmerkt door de impact ervan op competitief gamen, het controversiële maar populaire gebruik van geweld en bloedvergieten, en zijn bijdrage aan de evolutie van de mechanica van vechtspellen.

Dos
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Mortal Kombat 3! That's incredible game, i will play it later...