Tank Wars
Tank Wars
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

Tank Wars

"Tank Wars" is een klassiek artilleriestrategiespel dat begin jaren negentig populair was en vaak op de pc werd gespeeld. Het is een geweldig voorbeeld van het genre dat andere opmerkelijke games omvat, zoals 'Worms' en 'Scorched Earth'. De game staat bekend om zijn eenvoudige maar verslavende gameplay, waardoor spelers tankgevechten kunnen aangaan met een verscheidenheid aan wapens en strategieën.

Belangrijkste kenmerken van tankoorlogen:

 1. Gameplay: Spelers besturen tanks die in een tweedimensionaal landschap zijn geplaatst. Het doel is om vijandelijke tanks te vernietigen door het traject en de kracht van hun schoten te berekenen.
 2. Wapens en strategie: "Tank Wars" biedt een breed scala aan wapens, variërend van standaardgranaten tot meer exotische keuzes zoals atoombommen. Strategisch gebruik van deze wapens is cruciaal, omdat de game eigen vuur bevat, wat betekent dat spelers hun eigen tank kunnen beschadigen als ze niet voorzichtig zijn.
 3. Terrein- en omgevingsfactoren: De game bevat vernietigbaar terrein. Tanks kunnen vallen en beschadigd raken als de grond eronder wordt vernietigd. De landschappen worden willekeurig gegenereerd, waardoor elke wedstrijd afwisseling krijgt.
 4. Eenvoud van bediening: De besturing is eenvoudig: spelers gebruiken de pijltjestoetsen om de hoek en kracht van hun schoten aan te passen, de Tab-toets om wapens te selecteren en de spatiebalk om te vuren.
 5. Multiplayer-gameplay: "Tank Wars" kan met meerdere menselijke spelers worden gespeeld, wat het plezier en de concurrentiekracht vergroot. De mogelijkheid om tegen vrienden te spelen is een belangrijke trekpleister van het spel.
 6. Graphics en geluid: De game heeft standaard MCGA-graphics (320 x 200 resolutie met 256 kleuren) en biedt een eenvoudige maar functionele visuele ervaring. De achtergrondelementen zijn minimaal, vaak alleen een sterrenhemel of basispatronen.
 7. Shareware-model: "Tank Wars" is een voorbeeld van een succesvol shareware-spel, waarbij spelers een deel van het spel gratis kunnen krijgen en vervolgens voor de volledige versie kunnen betalen. Dit model was begin jaren negentig gebruikelijk voor pc-games.
 8. Maatwerk en instellingen: Het spel maakt verschillende aanpassingen mogelijk, zoals het kiezen van het aantal rondes, het instellen van windcorrecties en het selecteren van verschillende AI-moeilijkheidsniveaus voor computergestuurde tegenstanders.

Erfenis en receptie:

"Tank Wars" wordt met veel plezier herinnerd door fans van klassieke pc-games. Het werd geprezen om zijn verslavende gameplay, multiplayerplezier en de strategische diepgang die de verschillende wapens en vernietigbare omgevingen bieden. De game maakt deel uit van het gouden tijdperk van eenvoudige maar zeer boeiende pc-games en blijft een nostalgische favoriet.

Conclusie:

"Tank Wars" is een bewijs van het boeiende karakter van strategische artilleriespellen. De combinatie van eenvoudig te leren besturing, strategische diepgang en multiplayerplezier maken het tot een klassieker in de pc-gamingwereld. Voor degenen die genoten van games als 'Scorched Earth' en 'Worms', biedt 'Tank Wars' een vergelijkbare, plezierige ervaring vol strategische tankgevechten en explosieve actie.

Dos
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Tank Wars! That's incredible game, i will play it later...