Mortal Kombat 2
Mortal Kombat 2
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

Mortal Kombat 2

"Mortal Kombat 2" wordt vaak geprezen als een van de beste klassieke vechtspellen van zijn tijd, voortbouwend op de basis gelegd door zijn voorganger en een vast onderdeel van het genre geworden. De release ervan in 1993 betekende in verschillende opzichten een belangrijke stap voorwaarts ten opzichte van de originele Mortal Kombat:

 • Verbeteringen in de gameplay: De gevechtsmechanismen zijn verfijnd om snellere actie en complexere combo's mogelijk te maken. Hierdoor voelden gevechten vloeiender en dynamischer aan. De introductie van een hurkende stoot en het onderscheid tussen lage en hoge trappen, evenals krachtigere roundhouse-trappen, gaven spelers een grotere verscheidenheid aan bewegingen om uit te voeren.
 • Uitgebreide personageselectie: MKII introduceerde gedenkwaardige personages die steunpilaren van de serie zouden worden, waaronder Kitana, Kung Lao, Mileena en de dreigende Shao Kahn. Elk personage bracht unieke vechtstijlen en speciale bewegingen met zich mee, waardoor de gameplay aanzienlijk werd gediversifieerd.
 • Nieuwe bewegingen en finishers: Terugkerende personages ontvingen extra speciale bewegingen, waarvan sommige ontworpen waren voor gebruik in de lucht, waardoor gevechtsstrategieën verder werden uitgebreid. Bovendien stond MKII bekend om de introductie van meerdere dodelijke slachtoffers per personage en andere finishers zoals Babalities en Friendships, wat bijdroeg aan de herspeelbaarheid van het spel terwijl spelers probeerden alle verschillende uitkomsten te ontdekken.
 • Atmosferische instellingen: De verschuiving van de toernooisetting naar Outworld voegde een donkerder en meer buitenaards gevoel toe aan het spel, wat bijdroeg aan de meeslepende sfeer. De nieuwe omgevingen bevatten ook fasespecifieke Fatalities, die een favoriet aspect van de serie bij fans werden.
 • Controverse en invloed: het geweld en de dodelijke slachtoffers in de game bleven een bron van controverse, wat aanleiding gaf tot debatten over leeftijdsclassificaties voor videogames. Desondanks, of misschien juist daardoor, was Mortal Kombat II een enorm commercieel succes en beïnvloedde het talloze andere games.
 • Culturele impact: MKII heeft aanzienlijk bijgedragen aan de groeiende kennis van het Mortal Kombat-universum en heeft toekomstige games, films en media beïnvloed. Het zette een hoge standaard voor wat fans van een Mortal Kombat-titel verwachtten op het gebied van inhoud, gameplay en stilistische flair.

De Genesis-versie van Mortal Kombat 2 was een van de vele thuishavens waarmee de franchise een breder publiek kon bereiken, zij het met enkele verschillen met het arcade-origineel vanwege de hardwarebeperkingen van die tijd. Ondanks deze beperkingen werden de thuisversies over het algemeen goed ontvangen en konden spelers het spel buiten de speelhallen oefenen en beheersen. De aanhoudende populariteit van MKII is een bewijs van de kwaliteit ervan en de impact die het had op de gaminggemeenschap en de cultuur als geheel.

Dos
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Mortal Kombat 2! That's incredible game, i will play it later...