The Oregon Trail Deluxe
The Oregon Trail Deluxe
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

The Oregon Trail Deluxe

De Oregon Trail Deluxe is een spel uit 1992 van de jongens van MECC. Verschilt verbeterde graphics van het origineel.

Een van de oudste en beroemdste computerspellen, "The Oregon Trail", in 2016 gemaakt door Time Magazine in de lijst van vijftig beste vertegenwoordigers van dit soort kunst aller tijden en volkeren onder erenummer negen, bereikte voor het eerst de IBM PC pas in 1988 - bijna twintig jaar na zijn geboorte. Helaas was de niet-vervagende gameplay naast die in deze versie, die in de 2.0/2.1-update die drie jaar later volgde, met dezelfde graphics en dezelfde teksten die halverwege de jaren tachtig anders waren voor de Apple II - dus alles zag er uit het is niet bijzonder aantrekkelijk. Dit kon natuurlijk niet lang doorgaan, en al in 1991 zag de wereld de Deluxe Edition, oftewel 3.0, omgezet naar VGA-videoadapters met een palet van 256 kleuren en een resolutie van 640x480.

Het klassieke plot en alle mechanismen zijn hier helemaal niet veranderd: we reizen in 1848 nog steeds van Independence, in Missouri, naar de Willamette-vallei in het beloofde land van Oregon, worstelend met obstakels, honger en ziekte, en proberen de wereld te bereiken. doel uw busje en ledenfamilies veilig en wel - maar uiterlijk is het spel bijna volledig veranderd. Door de verhoogde resolutie is het beeld precies vier keer groter dan dat van de “normale” DOS-versie, en de geanimeerde screensaver, samen met de gele achtergrond van het scherm in plaats van het grimmige zwart, is erg prettig en stemt af op een veel optimistischer stemming over de uitkomst van onze langeafstandsreis. Helemaal aan het begin van de reis is het traditioneel om de naam van je hoofdpersoon en zijn familie te kiezen, een maand om te beginnen, en daarnaast is de hoofdpersoon ook een beroep: in plaats van de drie opties zijn er nu maar liefst acht, die niet alleen verschillen in coëfficiënten voor punten en de grootte van de portemonnee, maar ook in vaardigheden (de metgezellen van de dokter hebben bijvoorbeeld een veel grotere kans op herstel in geval van ziekte, en de boer heeft al een iets sterkere gezondheid opschept). Nadat we verstandig (of zonder) het ons gegeven bedrag aan de expeditieuitrusting hebben uitgegeven, komen we bij het hoofdspelvenster, waar we bijna de hele reis moeten doorbrengen.

Op het eerste gezicht lijkt het interfacescherm misschien wat overbelast: maar liefst zes verschillende secties vervangen een enkel venster van de oude DOS-versie, en dan is het dubbele decoratieve frame nog niet meegerekend, maar het gemak van deze oplossing ligt voor de hand. Daarentegen moet vanuit esthetiek worden opgemerkt: bijvoorbeeld het uitzicht op een stad of een andere attractie waar we ons momenteel bevinden, hoewel het de kleur en het volume van het palet heeft vergroot, maar het neemt nu niet het hele scherm in beslag , maar een van de secties is de bovenste in de tweede kolom aan de linkerkant. Wat het geluid betreft, markeerden de effecten slechts enkele van de gebeurtenissen (bijvoorbeeld schoten tijdens een jacht of onaangename incidenten onderweg), en muziek klinkt, net als voorheen, alleen bij een bezoek aan een monument - in de vorm van een van de historische melodieën of volksliederen, populair in het midden van de 19e eeuw.

Onder de bovenstaande illustratie op het scherm staat het bijschrift bij deze foto, en zelfs daaronder staat het gedetailleerde dagboek van de expeditie met verslagen van alle incidenten (en met de mogelijkheid om te scrollen). De kolom aan de rechterkant is toegewezen voor nuttige informatie: de datum op de kalender, weersomstandigheden en temperatuur (in de vorm van een schattig pictogram - de zon, wolken, enz. - en een thermometer), een aanwijzer voor de afstand tot de volgende aandachtspunt op het Pad en de omvang van het pad dat we al hebben afgelegd, evenals de staat en onze partijinstellingen. Het laatste item bevat de bewegingssnelheid en de omvang van de rantsoenen, het algemene gezondheidsniveau van de gezinsleden, het aantal beschikbare voedselvoorraden en alleen de huidige staat van de expeditie (we verhuizen, staan, rusten of zijn te laat, d.w.z. verdwaald). op onze manier of anderszins achterblijven bij de optimale route en planning). Hieronder in een apart gedeelte staan twee speciale grote knoppen: “Opties” voor het oproepen van het hoofdmenu met instellingen (en zelfs met de ongebruikelijke mogelijkheid om je voortgang op te slaan) en “Time Out / Continue” voor het pauzeren of hervatten van het pad.

Ze zullen echter het verloop van de onverbiddelijke tijd en andere bedieningsknoppen stoppen, die zich vijf in de uiterste kolommen links en rechts bevinden. Allereerst is dit een kaart die het locatiebeeld vervangt en standaard wordt weergegeven tijdens het rijden, onder een miniatuuranimatie van een busje dat van rechts naar links beweegt, soms met een naderend pictogram naast de bezienswaardigheden. Helaas kan noch deze illustratie, noch de kaart zelf, in tegenstelling tot de vorige versie van "The Oregon Trail", worden vergroot en zijn de inscripties op de kaart niet aanwezig - alleen symbolen: forten, rivieren, enz. (dus ze zijn bijgewerkt VGA-versies en enkele kleine tekortkomingen, en niet alleen voordelen).

Dos
Bezig met laden ...
  1. avatar

    kittytoe

    - 02-03-2021 14:29:07
    Wow The Oregon Trail Deluxe! That's incredible game, i will play it later...