Dangerous Dave in the Haunted mansion
Dangerous Dave in the Haunted mansion
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

Dangerous Dave in the Haunted mansion

"Dangerous Dave in the Haunted Mansion": een klassiek gaminggeheugen

Toen spelers de wereld van Dangerous Dave binnenstapten, kwamen ze terecht in een excentrieke mix van uitdagingen en avonturen. Het spel, uitgebracht op 1 februari 1991 door het nieuw opgerichte Id Software, liet gamers kennismaken met de opmerkelijke talenten van John Carmack, John Romero en Tom Hall, die dit arcadewonder met veel toewijding vervaardigden.

Anders dan zijn voorgangers, introduceerde dit spel een aantal nieuwe dynamieken:

 • Faithful Shotgun: Dave dwaalt niet langer zonder wapens rond. Uitgerust met een betrouwbaar jachtgeweer, voelden spelers een gevoel van empowerment. De vangst was echter de vereiste voor tijdige herlaadbeurten, ondanks de oneindige munitie.
 • Verbluffende graphics: de graphics tonen het toppunt van gaming-visuals van zijn tijd en bieden spelers een meeslepende omgeving.
 • Variatie in tegenstanders: vijanden met unieke ontwerpen en verschillende mate van gevaar maakten het spel uitdagend en boeiend.
 • Humor ontmoet Gore: een ongebruikelijke combinatie waardoor het spel opviel. Dave's ondergang, hetzij door wezens of door vallen, werd afgebeeld met zowel een vleugje humor als gruwelijkheid.

De verhaallijn van de game was even boeiend. Dave's nobele missie was om zijn ontvoerde broer, Delvin, te redden uit het griezelige spookhuis. De verschillende niveaus, met hun scala aan schatten en vallen, zorgden ervoor dat spelers aan hun scherm gekluisterd zaten.

Deze game heeft niet alleen zijn plek veroverd in de wereld van arcadespellen, maar kreeg ook lof van een van de makers. John Romero noemde "Dangerous Dave in the Haunted Mansion" persoonlijk het beste deel van de serie. Velen, waaronder ikzelf, zijn het met dit sentiment eens.

Helaas heeft Id Software na deze iconische release nooit meer teruggekeken op de avonturen van onze dappere held met de rode pet. De daaropvolgende delen zijn door verschillende makers bedacht en tot leven gebracht. De erfenis van "Dangerous Dave in the Haunted Mansion" blijft echter voortleven en resoneert met zowel fans als old-school gamers.

Dos
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Dangerous Dave in the Haunted mansion! That's incredible game, i will play it later...