Dangerous Dave
Dangerous Dave
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

Dangerous Dave

"Dangerous Dave" is een klassiek computerspel uit 1988, ontwikkeld door John Romero, bekend om zijn uitdagende platformgameplay en de invloed van de iconische "Super Mario"-serie. Oorspronkelijk ontwikkeld voor de Apple II en later voor DOS, was het spel een voorbeeldproject voor Romero's GraBASIC, een add-on voor Applesoft BASIC, en was het te zien in het UpTime-schijfmagazine.

Belangrijkste kenmerken van Dangerous Dave:

 1. Doel: Het hoofddoel is het verzamelen van gouden bekers om door de tien niveaus van het spel te komen.
 2. Omgeving: De game speelt zich af in een verlaten piratenschuilplaats, wat een gevoel van avontuur en gevaar aan de gameplay toevoegt.
 3. Platformgameplay: het is een traditionele platformgame waarbij spelers door verschillende obstakels en vijanden moeten rennen, springen en navigeren.
 4. Moeilijkheidsgraad: Hoewel het uit slechts tien niveaus bestaat, is "Dangerous Dave" ontworpen om uitdagender te zijn dan de typische platformspellen van zijn tijd.
 5. Graphics: Op de Apple II draait de game in een modus met dubbele resolutie van 16 kleuren, wat voor zijn tijd levendige beelden oplevert.
 6. Legacy en sequels: Sinds de eerste release heeft "Dangerous Dave" drie sequels geïnspireerd en is het naar andere platforms geporteerd, wat de blijvende impact ervan aangeeft.
 7. Inspiratie uit Super Mario: John Romero heeft "Super Mario" genoemd als een invloed, duidelijk zichtbaar in de geheime niveaus, het levelontwerp, de monsters en de springmechanismen van het spel.
 8. Missie: Spelers begeleiden Dave door tien niveaus, met als doel trofeeën te verzamelen die verborgen zijn in de schuilplaats van de vijand Clyde.

Gameplay-ervaring:

"Dangerous Dave" biedt een klassieke platformervaring, die doet denken aan vroege computerspellen. De eenvoudige maar uitdagende gameplay vereist precisie en timing, wat aantrekkelijk is voor fans van retro-gaming en platformgames. De invloed van "Super Mario" is duidelijk, maar toch staat het spel op zichzelf met zijn unieke setting en stijl.

Conclusie:

Voor gamers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van videogames of die op zoek zijn naar een nostalgische, retro-game-ervaring, is "Dangerous Dave" een belangrijke titel om te verkennen. De uitdagende gameplay, gecombineerd met zijn plaats in de gamegeschiedenis als werk van John Romero, maakt het een opmerkelijk spel vanwege zowel historische waardering als entertainment. Als pionier op het gebied van platformgaming blijft "Dangerous Dave" een geliefde klassieker.

Dos
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Dangerous Dave! That's incredible game, i will play it later...