Dr. Mario
Dr. Mario

Dr. Mario

"Dr. Mario" is een klassiek puzzelspel dat je nu rechtstreeks in je webbrowser kunt spelen. De game, oorspronkelijk ontwikkeld voor verschillende Nintendo-platforms, bevat het iconische personage Mario in een unieke rol als arts die vecht tegen een virale uitbraak in het Mushroom Kingdom.

Gameplay-overzicht:

 1. Verhaallijn: Het Mushroom Kingdom wordt geplaagd door een gevaarlijk virus, en Mario, die onlangs farmaceutische cursussen heeft gevolgd, komt tussenbeide om de uitbraak aan te pakken met zijn medische expertise.
 2. Spelmechanismen: Mario gebruikt speciaal vervaardigde pillen, de zogenaamde Dr. Mario-pillen, om het virus te elimineren. Spelers moeten deze pillen strategisch in een glazen fles laten vallen die verschillende gekleurde virussen bevat.
 3. Doel: Het doel is om de pillen op één lijn te brengen met virussen van dezelfde kleur. Wanneer je drie of meer objecten van dezelfde kleur (inclusief virussen en pilsegmenten) met succes uitlijnt, verdwijnen ze en wordt de fles geleidelijk leeggemaakt.
 4. Uitdagende puzzels: het spel wordt steeds uitdagender naarmate je verder komt, waarbij er meer virussen in de fles verschijnen en de snelheid van vallende pillen toeneemt.
 5. Besturing: In de browserversie wordt het spel doorgaans bestuurd met behulp van het toetsenbord, met toetsen die zijn toegewezen om de pillen naar links, rechts en naar beneden te verplaatsen en om ze te draaien voor een betere uitlijning.

Tips voor het spelen:

 • Plan uw bewegingen vooruit en probeer te anticiperen waar de pillen zullen landen.
 • Concentreer u op de kleuren van de virussen en de binnenkomende pillen om effectieve matches te maken.
 • Houd rekening met de snelheid van vallende pillen, vooral op hogere niveaus, aangezien deze aanzienlijk kan toenemen.

Conclusie:

"Dr. Mario" biedt een unieke draai aan het puzzelgenre, met een van de meest geliefde personages uit de geschiedenis van videogames. Het is een spel dat strategie, snel denken en planning combineert. Of je nu al heel lang fan bent of nieuw bij het spel, het spelen van "Dr. Mario" in je webbrowser is een handige en leuke manier om van dit klassieke Nintendo-puzzelspel te genieten. De eenvoud van het ontwerp, gecombineerd met de toenemende moeilijkheidsgraad van de puzzels, maken "Dr. Mario" tot een tijdloos spel dat geschikt is voor alle leeftijden.

Dendy
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Dr. Mario! That's incredible game, i will play it later...