Super Mario Bros. 10: Kung fu Mari
Super Mario Bros. 10: Kung fu Mari

Super Mario Bros. 10: Kung fu Mari

"Super Mario Bros. 10: Kung fu Mari" is een opmerkelijk voorbeeld van een videogamehack, met name een Mario-hack, voor het Famicom-systeem. Deze game vertegenwoordigt een uniek en enigszins eigenzinnig deel van de gamegeschiedenis, waarbij bestaande games, vaak onofficieel, werden aangepast om populaire personages uit andere franchises te bevatten. In dit geval is 'Super Bros. 10' een hack van 'Jackie Chan's Action Kung Fu'.

Belangrijkste kenmerken en veranderingen in Super Bros. 10: Kung Fu Mari:

 1. Karaktervervanging: De meest opvallende verandering in deze hack is de vervanging van het hoofdpersonage. Het personage van Jackie Chan wordt vervangen door Mario, bekend uit de Super Mario-serie. Deze verandering omvat het veranderen van de sprite zodat deze het hoofd van Mario bevat, waarbij naar verluidt zijn casino-sprite uit "Super Mario Bros. 3" wordt gebruikt.
 2. Gameplay-aanpassing: Een belangrijke verandering in de gameplay is dat alle speciale aanvallen oneindig veel toepassingsmogelijkheden hebben, in tegenstelling tot het originele spel waar ze beperkt waren. Deze verandering vermindert de moeilijkheidsgraad van het spel aanzienlijk.
 3. Grafische veranderingen: Er zijn ook subtiele veranderingen in de graphics van andere personages. Josephine, een personage uit het originele spel, heeft bijvoorbeeld gewijzigde graphics die volgens sommige spelers lijken op Chun-Li uit de "Street Fighter" -serie. De baas die Josephine in de intro ontvoert, wordt vervangen, hoewel de graphics van de baasgevechten ongewijzigd blijven.
 4. Aanpassing titelscherm: Zoals bij veel game-hacks, wordt het titelscherm van de game aangepast om de nieuwe titel- en karakterwijzigingen weer te geven.

Trivia en erfenis:

 • Uitgavedatum: de herdruk van het spel heeft de code "810425C" (25 april 1992), wat erop wijst dat het spel rond die tijd waarschijnlijk op de markt verkrijgbaar was.
 • Culturele impact: "Super Bros. 10: Kung Fu Mari" maakt deel uit van een breder fenomeen in de gamewereld waar populaire games werden gehackt om verschillende personages te bevatten, wat vaak tot bizarre en humoristische resultaten leidde. Deze hacks hebben een cultstatus gekregen en maken deel uit van de retro-gamingcultuur.

Conclusie:

"Super Bros. 10: Kung Fu Mari" is een voorbeeld van de creativiteit en soms de eigenaardigheid van vroege videogame-hacks. Hoewel het geen officiële release is, heeft het een plaats in de gamegeschiedenis, vooral onder verzamelaars en liefhebbers van retrogames en gamemodificaties. Het weerspiegelt een tijd waarin de grenzen tussen verschillende gamefranchises soms speels en onofficieel werden overschreden, wat leidde tot unieke en onverwachte game-ervaringen.

Dendy
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Super Mario Bros. 10: Kung fu Mari! That's incredible game, i will play it later...