X-COM: Horror uit de diepte
X-COM: Horror uit de diepte
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

X-COM: Horror uit de diepte

"X-COM: Terror From The Deep" is een vervolg op het succesvolle "X-COM: UFO Defense" (in Europa ook bekend als "UFO: Enemy Unknown"). Ontwikkeld door MicroProse, zette het de erfenis van zijn voorganger voort door een diepgaande strategische en tactische ervaring te bieden, deze keer waarbij de actie voornamelijk onder water plaatsvindt, wat een nieuw thema en esthetiek aan de X-COM-franchise geeft.

Gameplay-mechanica:

 • Basisbeheer: Spelers moeten hun onderwaterbasis beheren en toezicht houden op onderzoek, productie en de training en uitrusting van soldaten.
 • Geoscape: De wereldkaart is op het land minder gedetailleerd, wat de focus van het spel op onderwateractiviteiten weerspiegelt. Basissen worden nu op het water gebouwd en de meeste missies en UFO-onderscheppingen vinden plaats op zee.
 • Battlescape: Tactische gevechtsmissies zijn uitdagend, met hoge sterftecijfers onder je teamleden, vooral in het begin van de game.

Moeilijkheidsgraad van het spel:

 • Hardcore-ervaring: "Terror From The Deep" is notoir moeilijk, zelfs moeilijker dan het eerste spel. Het voltooien van missies zonder slachtoffers is een zeldzame prestatie, en rekruten vullen de gelederen vaak vanwege het hoge personeelsverloop.
 • Tech Tree-complexiteit: Het onderzoekspad is complex, waardoor de toegang tot geavanceerde wapens wordt vertraagd en spelers gedwongen worden om het langer met basisuitrusting te doen.

Keuzes voor gameontwerp:

 • Wapens en technologie: Ondanks dat het een vervolg is, biedt de game geen directe toegang tot de geavanceerde wapens uit de eerste game. Deze ontwerpkeuze wordt vaak besproken in de gemeenschap – of het nu gaat om een technologische regressie in de game of om een eenvoudig gameplay-mechanisme om de moeilijkheidsgraad te vergroten.
 • Atmosferische elementen: De muziek en geluidseffecten dragen bij aan een gespannen en griezelige sfeer, vooral tijdens onderwatermissies.

Legacy en speelbaarheid vandaag:

 • Ondanks enkele van de waargenomen irrationele gameplay-aspecten en de straffende moeilijkheidsgraad, wordt "X-COM: Terror From The Deep" door fans van de serie met veel plezier herinnerd vanwege de uitdagende gameplay en de unieke onderwatervariant van de X-COM-formule.

Voor degenen die het spel vandaag nog opnieuw willen spelen: het is beschikbaar op verschillende digitale platforms, en er zijn ook community-patches en mods die zijn ontworpen om het soepel te laten werken op moderne systemen. Of het nu gaat om nostalgie of om een klassiek strategiespel te ervaren, "Terror From The Deep" biedt een rijke tactische ervaring die de tand des tijds heeft doorstaan.

Dos
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow X-COM: Horror uit de diepte! That's incredible game, i will play it later...