Wolfid
Wolfid
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

Wolfid

Volfied: Taito's geweldige opvolger van de iconische Qix

Volfied duikt in de gaming-nostalgie van arcadeklassiekers en komt naar voren als de briljante opvolger van de legendarische Qix, bedacht door Taito. Volfied is niet zomaar een vervolg, maar introduceert een intrigerende plotwending in de tijdloze Qix-formule. Stel je dit voor: een ruimteverkenner keert, na eindeloze galactische zoektochten naar intelligent leven, terug naar Volfied om te worden begroet door onbekende en vijandige wezens - ironisch genoeg precies dezelfde entiteiten die hij zocht in de verre kosmos. Met moed besluit onze held zijn thuisland terug te winnen van deze buitenaardse indringers!

Spelmechanica:
Volfied doet denken aan Qix en is gestructureerd in niveaus, die elk een rechthoekige arena presenteren vol antagonistische entiteiten. Je ruimteschip, versterkt door een veerkrachtig krachtveld, vaart door de periferie van de arena. Maar als je weggaat, wordt je schild aangetast, waardoor je wordt blootgesteld aan de tegenstanders. Jouw missie? Verdeel minstens 80% van de arena en ontwijk een tragische ondergang van deze vijanden. Opvallend is dat Volfied de lat nog hoger legt met formidabele bazen die je zelfs binnen de veilige zones kunnen aanvallen en snelle vijanden die je schip vaak te slim af zijn. Gelukkig ontgrendel je, terwijl je gebieden verovert, bonussen zoals snelheidsboosts, tijdstops, schildregeneratie en meer.

Uitdagingen en schoonheid:
Elke voortgang brengt een nieuwe achtergrond en een geëvolueerde reeks tegenstanders met zich mee, waardoor de uitdaging escaleert. Deze intensiverende gameplay gaat gepaard met een visueel prachtig canvas. Voor de release uit 1991 beschikt Volfied over levendige graphics: ingewikkeld ontworpen niveaus, gedetailleerde tegenstanders en vloeiende animaties. Het is niet zomaar een spel, maar een visueel spektakel.

Coöpmodus – een gemiste kans:
Je zou kunnen stellen dat Volfied zijn hoogtepunt heeft gemist met zijn onderontwikkelde coöpmodus. Hoewel spelers hun krachten kunnen bundelen, is dit helaas beperkt tot beurtelings spelen. Een volwaardige coöperatieve modus zou het onaangeboorde potentieel van Volfied hebben onthuld, wat een nog rijkere game-ervaring zou bieden.

Achteraf gezien:
Volfied, gestempeld met Taito's kenmerk van uitmuntendheid, onderscheidt zich duidelijk van de talloze generieke Qix-spin-offs. Een baken voor wie op zoek is naar een rigoureuze arcade-uitdaging die snel denken en nauwgezette strategie vereist. Voor de die-hard fans van arcadeklassiekers is Volfied niet zomaar een game – het is een ervaring, en ongetwijfeld een die trouw blijft aan de erfenis van zijn voorganger, Qix.

Dos
Bezig met laden ...
  1. avatar

    kittytoe

    - 02-03-2021 14:29:07
    Wow Wolfid! That's incredible game, i will play it later...