Doom: The Lost Levels
Doom: The Lost Levels
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

Doom: The Lost Levels

'Doom: Lost Levels' verwijst naar aanvullende niveaus of inhoud voor het klassieke first-person shooter-spel 'Doom'. Deze titel, ontwikkeld door id Software en uitgebracht in 1993, is een van de meest invloedrijke games in het FPS-genre. De "Lost Levels" impliceren vaak niveaus die ofwel uit de definitieve release zijn verwijderd, zijn gemaakt als onderdeel van een uitbreiding, of door fans zijn ontwikkeld als aangepaste inhoud.

Belangrijkste aspecten van Doom: verloren niveaus

 1. Onofficiële of door fans gemaakte inhoud: Vaak verwijzen 'Lost Levels' in de context van Doom naar niveaus die zijn gemaakt door fans of modders met behulp van de leveleditor van Doom. Deze niveaus zijn geen officiële inhoud van id Software, maar zijn gemaakt door enthousiastelingen die de levensduur van het spel verlengen met nieuwe uitdagingen.
 2. Uitbreidingspakketten: Officiële uitbreidingen, zoals "The Ultimate Doom" of "Doom II's Master Levels", bevatten soms niveaus die niet in de originele release voorkomen. Deze worden soms 'verloren niveaus' genoemd.
 3. Cut Content: In sommige gevallen kan 'Lost Levels' verwijzen naar niveaus die zijn ontwikkeld tijdens de productie van het originele spel, maar niet zijn opgenomen in de uiteindelijke release, vaak vanwege tijdgebrek, evenwichtsproblemen of veranderingen in de ontwerprichting.
 4. Communitycollecties: De Doom-community is al tientallen jaren actief en er zijn verschillende collecties van aangepaste niveaus (soms aangeduid als "Lost Levels") in omloop, die spelers een breed scala aan nieuwe ervaringen bieden.
 5. Gameplay: De gameplay in deze niveaus volgt doorgaans de klassieke Doom-formule, met snelle actie, verkenning, puzzels oplossen en vechten tegen een verscheidenheid aan monsters.
 6. Compatibiliteit: deze niveaus zijn meestal ontworpen om compatibel te zijn met de originele Doom-engine of populaire bronpoorten zoals GZDoom, die het spel uitbreiden met moderne functies terwijl de kern van het spel behouden blijft.
 7. Variatie en creativiteit: Omdat deze niveaus vaak door verschillende individuen worden gemaakt, laten ze een breed scala aan ontwerpfilosofieën zien, van traditionele lay-outs in Doom-stijl tot innovatieve en experimentele benaderingen.

Doom spelen: verloren niveaus
Om de "Lost Levels" te spelen, hebben spelers doorgaans een kopie van het originele Doom-spel nodig en, afhankelijk van het levelpakket, een compatibele bronpoort. Installatie omvat meestal het downloaden van de aangepaste niveaubestanden (vaak in WAD-indeling) en het laden ervan met de Doom-game-engine.

"Doom: Lost Levels" vertegenwoordigt de blijvende erfenis en creativiteit van de Doom-gemeenschap en biedt nieuwe inhoud en uitdagingen voor fans van dit iconische spel.

Dos
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Doom: The Lost Levels! That's incredible game, i will play it later...