Cannon Fodder
Cannon Fodder
Uitvoeren!!

Emulatoren (Probeer een andere emulator als de game niet werkt op de huidige):

Cannon Fodder

"Cannon Fodder" is een opmerkelijke klassieker op het gebied van DOS-spellen, bekend om zijn unieke mix van tactische strategie en arcade-gameplay. Ontwikkeld door Sensible Software, werd het voor het eerst uitgebracht voor de Amiga in 1993 en later geport naar verschillende platforms, waaronder MS-DOS.

Belangrijkste kenmerken van kanonnenvoer:

 1. Genremix: De game combineert op vakkundige wijze elementen van tactische strategie en arcade-actie. Spelers leiden een team soldaten door verschillende missies met doelstellingen zoals terreinontruiming, checkpointcontrole en het redden van gijzelaars.
 2. Selectiebeheer: Spelers kunnen hun team opsplitsen in kleinere eenheden. Terwijl één eenheid rechtstreeks wordt bestuurd, opereren de anderen onafhankelijk en zorgen voor dekking.
 3. Intuïtief besturingsschema: De game maakt voornamelijk gebruik van muisbesturing (op pc), waarbij linksklikken wordt gebruikt om soldaten te verplaatsen of te schieten en beide muisknoppen om granaten te gooien of bazooka's af te vuren. Het besturingssysteem van de game is intuïtief, maar vereist bekwaam beheer, vooral bij het omgaan met beperkte munitie voor zwaardere wapens.
 4. Voertuigen: Verschillende voertuigen, waaronder jeeps, tanks en helikopters, voegen complexiteit en diversiteit toe aan de gameplay.
 5. Moeilijkheidsgraad en humor: "Cannon Fodder" staat bekend om zijn uitdagende gameplay, die wordt aangevuld met donkere humor en satire. De game schuwt het niet om de gevolgen van oorlog te laten zien, zelfs in zijn satirische vorm.
 6. Visuele en thematische satire: Een gedenkwaardig aspect is de visualisatie van een heuvel die zich geleidelijk vult met graven, elk gemarkeerd met een grafsteen die de rang van de gevallen soldaat weerspiegelt. Het themalied van de game, 'Oorlog is nog nooit zo leuk geweest', onderstreept de satirische benadering van oorlog.

Ontvangst en controverse:

 • "Cannon Fodder" kreeg te maken met controverse, met name van The Royal British Legion vanwege het gebruik van het rode klaproos-symbool. Dit leidde in sommige regio's tot veranderingen in het doosontwerp van de game en in andere tot regelrechte verboden.
 • Ondanks controverses wordt het spel ook erkend vanwege de onderliggende boodschap. De documentatie stelt expliciet dat oorlog geen spel is en benadrukt de verspilling van oorlog.

Legacy: "Cannon Fodder" valt op door zijn innovatieve benadering van het combineren van verschillende gamegenres en zijn satirische maar aangrijpende commentaar op oorlog. Het wordt herinnerd als een uitdagend spel dat gevechten niet verheerlijkt, maar in plaats daarvan humor en satire gebruikt om het te bekritiseren. Voor spelers die geïnteresseerd zijn in klassieke spellen biedt "Cannon Fodder" een unieke ervaring die zowel vermakelijk als tot nadenken stemmend is en de complexiteit en absurditeiten van oorlog weerspiegelt.

Dos
Bezig met laden ...
 1. avatar

  kittytoe

  - 02-03-2021 14:29:07
  Wow Cannon Fodder! That's incredible game, i will play it later...